Zorgwoning

De zorg op u nemen voor een familielid of bekende is tegenwoordig iets wat steeds vaker gebeurt. De toename van de kosten in de zorg en de geringe mogelijkheden leiden ertoe dat steeds meer mensen zelf de zorg op zich nemen in de vorm van mantelzorg. De Bergjes is zich bewust van deze trend en biedt daarom de mogelijkheid tot een zorgwoning aan.

Een woning voor de mantelzorg zorgt ervoor dat u dicht bij de hulpbehoevende persoon in de buurt bent. Dit is vanuit praktisch oogpunt de meest ideale situatie. De eigen woning is in de meeste gevallen namelijk niet geschikt, waardoor er vele aanpassingen gemaakt dienen te worden. Door te kiezen voor een speciale woning mantelzorg is dit niet nodig.

Volledig aangepaste mantelzorgwoning

Zeker in het geval dat de woning mantelzorg wordt gebruikt, is het belangrijk dat de mantelzorgwoning volledig naar wens wordt ingericht. Wij passen uw zorgwoning zo aan dat het helemaal naar wens is en van alle gemakken is voorzien. Indien er sprake is van rolstoelgebruik, zorgen wij er natuurlijk voor dat de mantelzorgwoning rolstoelvriendelijk is. In deze woning kan de mantelzorger dus op een prettige en optimale manier te werk gaan.

Een woning voor de mantelzorg direct aan huis

Een kenmerk van mantelzorg is, is dat de zorg dichtbij huis plaats vindt. Het aantal mantelzorgers neemt gestaag toe en hierdoor stijgt ook de vraag naar aangepaste woningen. Mantelzorgers zijn in de meeste gevallen familieleden of vrienden. Zij zorgen gedurende een tijdelijke periode voor een hulpbehoevend persoon. Een aangepaste woning is vaak een woning die dicht bij het huis van de mantelzorg wordt geplaatst.

De meest ideale situatie is er wanneer de hulpbehoevende in de buurt van de mantelzorger woont. Het voordeel van een woning voor de mantelzorg van de Bergjes is dat wij deze mantelzorgwoning bij u plaatsen. Is de mantelzorg niet meer nodig? Geen probleem, wij komen de woning voor de mantelzorg natuurlijk ook weer ophalen.

Wij kunnen u melden dat er aantrekkelijke subsidies en aftrekposten aan te vragen zijn dankzij onze bemiddeling met de WMO van de gemeente en de belastingdienst.

Tijdelijke zorgwoning plaatsen

Op zoek naar een tijdelijke zorgwoning? De Bergjes heeft zicht naast het verkopen en verhuren van chalets en stacaravans ook gespecialiseerd in tijdelijke zorgwoningen. Als u kiest voor een aangepaste woning van de Bergjes plaatsen wij deze aangepaste woning naast de andere woning. De periode waarin mantelzorg nodig is, is in veel gevallen maar van tijdelijke duur. Deze kunt u gebruiken in de periode dat het nodig is. Aan het begin van deze periode zorgen wij ervoor dat de zorgwoning geplaatst wordt en uiteraard halen wij de zorgwoning weer op als het niet meer nodig is.

Aanbod zorgwoningen de Bergjes

In België is steeds meer sprake van mantelzorg. Bij mantelzorg is het zo dat een persoon vanuit zijn emotionele & sociale band de zorgt op zich neemt voor een hulpbehoevend persoon. De Bergjes heeft het grootste aanbod stacaravans en chalets in Europa, dus ook genoeg mantelzorgwoning te koop. De mantelzorgchalets die te koop zijn plaatsen wij uiteraard bij het huis en halen wij ook weer op indien de zorg niet meer nodig is.

Zorgwoning

Twee uitgebreide showrooms

Alle stacaravans en chalets zijn natuurlijk ook te bekijken in onze showrooms. Wij hebben twee showrooms, in Heibloem en Kamperland. Hier staan ook al onze zorgwoningen tentoongesteld, zodat u deze voor aankoop kunt bezichtigen. Onze showroom in Heibloem is maar liefst 20.000 m2 groot, hierdoor kunnen wij onze gehele voorraad aan u laten zien.
Op het moment dat u nog aanvullende vragen heeft met betrekking tot onze mantelzorgchalets kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij staan u graag te woord!

Neem contact met ons op
* Verplichte velden
Bezoek onze showroom
Route plannen

+31 475 495 079

De Bergjes Heibloem (55 minuten van Antwerpen) Schaapsbrug 2a, 6089 NB Heibloem | De Bergjes Kamperland(Zeeland) Nieuweweg 6, 4493 PA Kamperland
E-mail: info@bergjes.nl | Tel.: (0)475 - 49 50 79 | Fax: (0)475 - 49 52 94 | BTW Nummer: NL8207.94.041.B01 | Links